PROJEKT        OM       KONTAKTKANELBULLE


MATERIAL
Ask, 890x550x210

KONCEPT
Uppgiften var att göra ett skåp utifrån ordet Cibus som betyder mat eller måltid på latin. Jag valde att utgå från receptet på kanelbullar. Jag tog varje ingrediens och gav den en form som jag tyckte ingrediensen påminde mig om. C=mjölk, halvcirkel=smör, kvadrat=jäst, streck=kanel, kon=socker, rektangel=mjöl, prickar=kardemumma.

FORM
Ingrediensformerna placerades ut på fronten av luckan vilket gjorde att det blev en grafisk utformning. Jag valde att utgå från gyllene snittet och Fibonaccis talföljd som börjar 0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89, osv. De flesta mått tar utgång i den talföljden. T.ex. längd, höjd och djup som är 89, 55 resp. 21 cm.

Ingrediensformerna skapade hål i fronten vilket gjorde att den liknade en klosslåda som barn får öva sig i att putta i olikfärgade klossar. Jag förstärkte detta utryck genom att göra dörrar till två av hålen som sticker ut något och har ett klosslukt utseende.
Hyllsystemet inuti skåpet är flexibelt och kan flyttas runt beroende av hur man vill använda skåpet. Fronten är avtagbar om man vill ta ut hyllsystemet eller om man behöver städa.

SAMMANHANG
Uppgiften utfördes på Stenebyskolans utbildning trähantverk och möbelsnickeri. Projekt 3 Skåpet Cibus.
Running on Cargo